Menu

Menu

ZUPY

  • Rosół drobiowy z makaronem
  • Krem z borowików
  • Zupa kurkowa(sezonowo)

DANIA GŁÓWNE

  • Schab w chrupiącej panierce
  • Pikantne podudzia drobiowe w sosie słodko – kwaśnym
  • De voaille z ostrym nadzieniem paprykowym
  • Devolay z masłem, serem i koperkiem
  • Cordon Blu z serem i szynką
  • Kotlet schabowy
  • Schab kieszonka
  • Schabowy zapiekany z warzywami lub pieczarkami
  • Karkówka w sosie pieczarkowym/pieczeniowym/meksykańskim
  • Zraz drobiowy z pieczarkami w sosie
  • Eskalopki w sosie pomidorowym
  • Sznycel drobiowy z warzywami
  • Roladka śląska z boczkiem, papryka i ogórkiem w sosie

ZIMNY BUFET

  • Jajka w sosie tatarskim
  • Tarta z pomidorkami, oliwkami, parmezanem
  • Tarta z boczkiem i szpinakiem
  • Sałatka Cesar
  • Sałatka caprese
  • Sałatka bawarska
  • Deska serów
  • Deska swojskich wędlin i kiełbas
  • Świeże mieszane pieczywo
  • Schab ze śliwką
  • Pikle oraz świeże warzywa
  • Pasztet wołowo – wieprzowy z żurawiną
  • Śledź w śmietanie
  • Śledź w oleju z cebulką i korniszonem
  • Śledź po kaszubsku
  • Roladki z łososia wędzonego z serem almmette
  • Rolada szpinakowa z łososiem i serkiem naturalnym
  • Roladki śledziowe nadziewane kiszonym ogórkiem
  • Deski mięs pieczonych karkówka, schab, boczek)
  • Roladki ze śliwką lub watróbką
  • Sałatka nicejska z tuńczykiem
  • Sałatka z mozarellą i pomidorami i sosem tao-tao
  • Sałatka orientalna z kurczakiem i ananasem
  • Sałatka cezara z mandarynkami i grillowanym kurczakiem
  • Sałatka szopska z serem feta
  • Staropolska sałatka warzywna
  • Pasztet francuski pieczony w kruchym cieście
  • Polędwiczki zapiekane w kremie kurkowym
  • Sakiewki ze schabu z borowikami
  • Ryba po japońsku
  • Ryba po grecku
  • Ryba w sosie serowo-porowym
  • Filety panierowane smażone
  • Tatar z łososia
  • Sałatka gyros
  • Ryba po grecku
  • Sałatka grecka
  • Galaretka wieprzowa, drobiowa
  • Tatar

DANIA GORĄCE

  • Flaczki wołowe
  • Staropolski żur tradycyjny z jajkiem
  • Boeuf strogonow
  • Szynka „podkomorzy” z chrzanem
  • Szczupak faszerowany
  • Łosoś z pieca
  • Szaszłyki z karkówki z cukinią i cebulą
  • Szaszłyki z polędwiczki wieprzowej z bakłażanem
  • Bogracz
  • Barszcz czerwony z krokietem z ciasta francuskiego lub pasztecikiem
  • Gulaszowa
  • Żeberka na słodko z kluskami śląskimi
  • Golonki na zasmażanej kapuście
  • Udka z kurczaka faszerowane kapustą i grzybami lub mięsem mielonym
  • Udka z kurczaka prosto z pieca z frytkami
  • Chrupiąca pierś z kurczaka nadziewana masłem i serem
  • Roladki z kurczaka nadziewane papryką, boczkiem, cebulą w białym sosie koperkowym
  • Zrazy wołowe w sosie własnym
  • Pieczeń rzymska

DESERY

  • Puchar lodowo – owocowy
  • Tiramisu migdałowe
  • Szarlotka z bitą śmietaną

DODATKI

  • Risotto z warzywami
  • Kluski śląskie
  • Ziemniaki pieczone
  • Ziemniaki gotowane
  • Frytki
  • Ziemniaczki pieczone
  • Kasza gryczana z warzywami
  • Surówka z białej kapusty,
  • Marchewka z porem lub bez
  • Mizeria
  • Buraczki zasmażane
  • Buraczki z cebulka
  • Wiosenna
  • Kolesław z kapusty pekińskiej
  • Czerwona kapusta
  • Zestaw surówek sezonowych
  • Warzywa gotowane na parze
  • Mix sałat